Hoe werkt een lijfrenteverzekering?

Wil jij graag een beetje extra inkomsten ontvangen op je oude dag? Of wil je al eerder van je pensioen genieten? Met een lijfrenteverzekering kan je geld sparen voor tijdens je pensioen. Je legt om de zoveel tijd een bedrag in en krijgt dit later in periodes weer terugbetaald. Zo krijg je net even wat extra’s tijdens je pensioen.

Wat is een lijfrenteverzekering?
Een lijfrenteverzekering is een manier om extra inkomen te krijgen dat je vanaf een bepaald moment periodiek krijgt uitbetaald, bijvoorbeeld als je met pensioen gaat. De lijfrente heeft twee fases, namelijk de periode waarin je vermogen opbouwt en de periode waarin je vermogen wordt uitgekeerd. In de periode waarin je opbouwt, leg je geld in bij een verzekeraar, die vervolgens jouw geld gaat beleggen.

Je spreekt met de verzekeraar vooraf een bepaalde termijn af, bijvoorbeeld tot je komt te overlijden, waarin je geld inlegt. Het is ook mogelijk om voor een ander een lijfrenteverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor je partner of kinderen. In de afbouwende fase wordt het geld dat je over de jaren hebt opgebouwd periodiek naar jou of degene voor wie je hebt gespaard, overgemaakt. Je spreekt zelf met de bank af op welke manier je het geld krijgt uitbetaald. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je vanaf 65 jaar een maandelijkse uitkering ontvangt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *