Alles wat je moet weten om je vakantiegeld te berekenen

Ben jij ook toe aan vakantie? En wil je inschatten hoeveel geld je daarvoor nodig hebt? Dan is het interessant te weten hoeveel vakantiegeld je krijgt. Zelfs al ga je niet op vakantie, dan nog heb je recht op vakantiegeld. Vakantiegeld is meestal 8 procent van je brutoloon. Let wel op: hier betaal je nog belasting over! Hier lees je hoe je kunt berekenen hoeveel vakantiegeld je uiteindelijk op je rekening gestort krijgt waar jij zorgeloos van kunt genieten.

Vakantiegeld
Vakantiegeld is een toelage die werknemers in Nederland en België ontvangen om zo de kosten van hun vakantie deels te dekken. Je krijgt het dus bovenop het loon dat je maandelijks ontvangt! Vakantiegeld wordt niet in alle landen uitgekeerd, wel kun je vakantiegeld vergelijken met de zogenaamde ‘dertiende maand’.

Wanneer wordt vakantiegeld gestort?
Vakantiegeld wordt berekend vanaf 1 juni in het afgelopen jaar tot 1 juni in het huidige jaar. Als je dus in januari bent begonnen met werken, dan krijg je alleen de maanden die je hebt gewerkt, dus januari tot en met juni. Je vakantiegeld wordt meestal in mei of in juni uitgekeerd.

Bruto vakantiegeld berekenen
Je vakantiegeld bedraagt meestal zo’n 8 procent van je brutoloon. Laten we als voorbeeld nemen dat je bruto €2.500 verdient per maand. Dan spaar je iedere maand €200 vakantiegeld. In totaal kom je dan op een bedrag van €2.400. Je bruto vakantiegeld is dus ongeveer evenveel als 1 maand salaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *